‎‎‎‎‎

 

AL Finans

AL Finans er et datterselskab af Arbejdernes Landsbank og tilbyder bl.a. billån og leasing af biler til både private samt store og små erhvervskunder. De har især en stærk position ved finansiering af brugte biler gennem bankens filialer og brugtvognsforhandlere, samt gennem digitale platforme som f.eks. Bilbasen og AutoDesktop. Derudover understøtter AL Finans den klimapolitiske dagsorden og har bl.a. lanceret et attraktivt billån til plugin hybrid- og elbiler, hvor både rente og udbetalingskrav er ekstraordinært lavt.

AL Finans stod i 2016 med et behov for at finde en ny samarbejdspartner, som kunne hjælpe dem med at bygge et softwaresystem til at håndtere alle finansieringsansøgninger fra bilforhandlere via Bilinfo og AutoDesktop. Valget faldt dengang på Bytelab, og samarbejdet er fortsat lige siden med løbende udbygninger og optimering af systemet.

Vi har været kunde hos Bytelab i nogle år nu, og det har vi været rigtig glade for. Bytelab er en stærk samarbejdspartner, som har hjulpet os med at bygge en skalérbar løsning, der er med til at sikre en hurtig og effektiv håndtering af alle vores kunder, så de kan få en god og billig finansiering af deres biler.

Vores kundetilgang er øget markant gennem de senere år, og det sætter krav til vores interne processer, som vi hele tiden skal optimere og tilpasse behovet i markedet - og det kræver gode softwareløsninger. Derudover vil vi rigtig gerne vækste med nye forretningsområder inden for bilfinansiering, og her er Bytelab også en god sparringspartner - udtaler Strategi & Forretningsudviklingsdirektør Johan Aagaard.

AL Finans er kunde i vores Professional Services, hvor vi har tildelt dem et dedikeret team af fire udviklere og en projektleder, som siden 2016 har arbejdet på softwareløsninger specifikt udviklet efter AL Finans’ ønsker.

Et komplet sagsstyringssystem

Bytelab har i tæt dialog med AL Finans udviklet et softwaresystem, hvor relevante medarbejdere hos AL Finans kan behandle og vurdere finansieringsansøgninger fra mange forskellige salgskanaler. Løsningen hedder AL Auto og har en stærk brugergrænseflade med et intuitivt design, der gør det muligt at holde overblikket og nemt og sikkert håndtere alle finansieringsansøgninger på tværs af medarbejdere i organisationen.

AL Auto muliggøre at håndtere alt fra de indledende håndteringsprocesser fra sagsansøgning over kreditvurdering til den efterfølgende afregning, afstemning og effektuering af alle låne- og leasingaftaler, som kan underskrives digitalt af samarbejdspartnere og private/erhvervskunder.

Håndteringsprocessen

Når der kommer en finansieringsansøgning fra en bilforhandler, en bankfilial eller gennem en digital kanal, lander alle sagerne i AL Auto. En sag tages straks derefter (også uden for åbningstid) under behandling, hvor der foretages en kreditvurdering. Alt efter sagstype håndteres indhentning af den nødvendige dokumentation, fastsættelse af registreringsafgift mv. AL Auto er altså omdrejningspunktet for alle de afdelinger hos AL Finans, som er i berøring med en sag, fx afregning, kreditvurdering eller re-marketing, som fastsætter servicepriser m.m.

Er der mangler i en finansieringsansøgning, kan der på den konkrete sag sendes en besked til ansøger (fx en bilforhandler eller en bankrådgiver fra en bankfilial), om manglende informationer. Dermed håndteres hver sag mest effektivt, og al korrespondance bliver gemt. Ligeledes kan sagsbehandleren i AL Auto anmode om dokumenter, som efterspørges på den pågældende sag. Således kan bilforhandler/sælger nemt se, hvilke dokumenter der efterspørges, for at sagen eksempelvis kan bevilliges. Illustrationen viser med blå skrift de efterspurgte dokumenter, som er uploadet og med rød tekst de dokumenter, der er efterspurgt fra AL Auto, men ikke uploadet.

     


Flere afdelinger

Der er flere forskellige afdelinger i AL Finans, der har adgang og bruger AL Auto til at håndtere et specifikt forløb i en sagsstyring. Det er primært deres driftsafdeling, som kreditvurderer alle aftaler, men også medarbejdere, som beregner og fastsætter registreringsafgifter, benytter systemet i hverdagen. Ydermere anvendes AL Auto også af afregningsafdelingen, som sikrer, at alle sagerne effektueres korrekt. Det er også muligt for bankfilialerne at oprette et tilbud til deres kunder direkte i AL Auto. Tilbuddet indgår dernæst i det samme behandlingsflow, som alle andre sager, hvorefter der gives hurtigst svar på ansøgningen.
Rapportering og logging

Vi har bl.a. hjulpet AL Finans med et rapportmodul, som kan downloades fra AL Auto. Rapporten anvendes bl.a. til at tracke antallet af ansøgte, bevilligede og effektuerede låne- og leasingaftaler. Denne rapport er derfor et godt værktøj til at vurdere fremtidige indsatsområder og fastlæggelse af den fremtidige strategi.

Lige nu er vi i gang med at udvikle en feature til kreditafdelingen, som logger de ændringer, hver AL Finans medarbejder foretager i forbindelse med en given sagsbehandling. Compliance har nemlig brug for denne rapport, så de kan tracke eventuelle ændringer på forhandlere og deres tilknyttede vilkår og produkter.

For at kunne håndtere det øgede antal sager, som AL Finans dagligt kreditbehandler, afgiftsfastsætter, afregner og effektuerer, er der også foretaget flere forbedringer, der sikrer et bedre flow i arbejdsprocesserne hos AL Finans. Vi har bl.a. implementeret en ny funktion, der gør det muligt at sikre en mere smidig sagsbehandling ifm. effektuering af aftaler, efter aftalen er bevilliget. Dermed kan afregningsafdelingen optimere deres håndteringsproces, når en sag skal afregnes og effektueres.

AL Finans er en spændende kunde, som ønsker at være toneangivende på det danske finansieringsmarked. AL Finans er en stærk spiller på det danske marked for bilfinansiering i kraft af den brede pallette af låne- og finansieringsydelser, som de tilbyder via flere forskellige salgskanaler.

AL Finans har som kunde været meget åben omkring deres forretning, hvorfor vi har fået et uvurderligt indblik, hvilket har gjort, at vi i langt højere grad kan sparre med AL Finans om optimeringer af eksisterende løsninger eller udvikling af helt nye – Udtaler Jakob Lykke Hansen, CEO hos Bytelab.

 

Læs mere om AL Finans her

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO