Business

9. maj 2019, skrevet af Rasmus Klemmensen
Bytelab

Bytelab A/S har indgået et samarbejde med en gruppe studerende fra Aarhus Universitet. De læser til dagligt Informationsvidenskab, hvor de lige nu har organisationsetnografi som fag og på baggrund af det ønsker at analysere samspillet mellem mennesker og IT i organisatoriske sammenhænge.

15. april 2019, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Bytelab deltog i dette års Katrinebjerg Karrieredag.

14. august 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Hos Bytelab vægter vi efteruddannelse højt, så har man ambitioner om det, er der god mulighed for at videreudvikle og styrke sine kompetencer.

28. juni 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Bytelab leverer et stærkt årsregnskab for 2017/2018 og vækster med 25% i omsætning som følge af en øget efterspørgsel og en stigning i kundetilgangen.

22. juni 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Bytelab skifter udseende

1. juni 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Bytelabs faste inventar, Jens, afslutter praktikforløb.

1. juni 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Bytelab afholdt Company Day i strålende solskin og med biler på agendaen.

26. marts 2018, skrevet af Thea Schmidt Borgholm
Bytelab

Bytelabs leverancechef har skrevet et spændende indlæg om vores planlægning og gennemførsel af projekter.

20. marts 2018, skrevet af Mette W. Hindkjær
Bytelab

Det er lykkedes Bytelab at ansætte fem yderst stærke profiler.

1. november 2017, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

For andet år i træk har Bytelab levet op til kravene for at blive Gazellevirksomhed...

10. august 2017, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi er flyttet tilbage til vores superlækre lokaler i Rømerhus, som er blevet moderniseret gennem de sidste 3 år. Samtidig er Bytelab fyldt 15 år, hvilket også bør fejres...

26. maj 2017, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi er flyttet tilbage til Rømerhus, på Skt. Clemens Torv 8, 3. sal, 8000 Aarhus C

13. maj 2016, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab deltog d. 8. april på Motor Finance 2016 i Frankfurt. Til dem af jer der ikke havde fornøjelsen, har vi her samlet nogle af de væsentligste pointer fra årets konference.

16. februar 2016, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab fortsætter den rivende udvikling med nye kunder og nye spændende arbejdsopgaver, hvorfor der er opstået et behov for en udvidelse af medarbejderstaben.

20. januar 2015, skrevet af Mia C. Christiansen
Bytelab

Vi søger .NET udviklere. Se stillingen under Job.

Læs mere »

27. august 2014, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab har udvidet teamet med to nye profiler:

Jonas Bjerg er ansat som udviklerpraktikant. Jonas er i gang med datamatiker uddannelse på Erhvervsakademiet MidtVest og i August 2014 startede Jonas som praktikant hos Bytelab.

Michael Høyer Bæk er uddannet ved Informations- og Medievidenskab og kommer fra en stilling som IT-projektleder. Han har flere års erfaring med projektledelse og har desuden tidligere haft eget film-produktionsselskab.

20. maj 2014, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Så startede vores nye IT-konsulent, Sven Cnudde. Sven skal agere bindeled mellem kunderne og vores udviklingsafdeling.

Læs mere »

28. februar 2014, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab er inde i en rivende udvikling og søger derfor flere dygtige folk. Se stillingerne under job i bytelab. 

Læs mere »

4. februar 2014, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Så startede Mia, vores nye projektkoordinator. Mia skal lægge den overordnede plan for vores udviklingsopgaver. Derudover kommer Mia til at varetage en række administrative opgaver, bl.a. inden for debitorhåndtering.

Læs mere »

30. maj 2013, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Når man taler om telematics, drejer det sig om at kombinere telekommunikation og IT. I vores tilfælde betyder det, at vi får muligheden for at installere en enhed i en bil, som kan registrere en lang række informationer. Selve enheden kan indeholde alt fra GPS funktioner til overvågning af bilens motor.  Det er blot et spørgsmål om, hvilken funktioner der ønskes.

Læs mere »

25. april 2013, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Efter at have fået de første kunder på vores udlejningssystem tilbage i 2012, er videreudviklingen af systemet gået stærkt. Noget af det vigtigste har været en dybdegående integration med DRACAR+, som også har udløst nye kunder på systemet.

Læs mere »

8. februar 2013, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Som tidligere skrevet har vi hos Bytelab igangsat arbejdet med apps til undervisning i skolerne, fordi vi vil bidrage med at højne kvaliteten af de læremidler der findes til tablets og smartphones. Det vil vi fordi skolerne er i en situation, hvor flere og flere kommuner bestemmer, at tablets og smartphones skal bruges i undervisningen, samtidig med at der mangler didaktiske apps hertil. Skolernes adgang til undervisningsapps gøres ikke nemmere af, at deres midler til indkøb er begrænsede, og at de midler der er, er afsat til at stimulere efterspørgslen på eksisterende produkter til etablerede platforme.

Læs mere »

6. september 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

IT Forum i midtjylland tilbyder økonomisk støtte til innovative projekter, som kræver IT-specialistviden. Vi er for nyligt blevet godkendt som leverandør til sådanne iKRAFT-projekter. 

Læs mere

16. august 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Der bruges millioner af kroner på at uddele iPads til elever og lærere i folkeskolerne for tiden. Først var det i Odder, så på Syddjurs, hvor man i løbet af 2012 vil uddele 5500 iPads til elever og lærere, og nu har også Ikast-Brande samt forskellige kommuner i Sydjylland valgt at uddele Apples tablet. Uddelingen sker som del af en strategi om at gøre danske elever klar til at begå sig i det 21. århundrede og tage hånd om de kommende års nationale og globale udfordringer.

Læs mere »

3. juli 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi har opdaget at vores kontaktformular her på hjemmesiden i en periode har været ude af drift. Så hvis du har forsøgt at komme i kontakt med os via denne kanal, og ikke har modtaget svar, beklager vi det meget, og vil bede dig prøve igen.

8. juni 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

I forlængelse af et tidligere blogindlæg omhandlende SKATs checkliste for demobiler, er det på sin plads at komme med en opfølgning, idet reglerne sidenhen er blevet ændret af SKAT. For det første blev der den 28. februar ændret i loven om mindstebeskatningspriser, som sikrer, at de biler som udtages til demo- og leasingbiler bliver afgiftsberigtiget ligesom biler til den endelige bruger. For det andet er der d. 10. maj blevet vedtaget en ændring i registreringsafgiftsloven.

Læs mere

7. marts 2012, skrevet af Adrian Skumsrud
Bytelab

Vi får i øjeblikket et væld af henvendelser fra folk, som har fået en god ide til en app, og derfor gerne vil høre nærmere om mulighederne for at få den udviklet. I den forbindelse har vi samlet en liste over de mest udbredte spørgsmål og udfordringer, som du også vil støde på, hvis du vil lave en app.

Læs mere

15. februar 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Du vil som IT-konsulent indgå i et dygtigt og innovativt team, hvor du skal følge løsningerne hele vejen fra idé til drift. Du vil skulle løse opgaver både i forbindelse med nyudvikling og med vedligeholdelse og videreudvikling af eksisterende systemer.  Stillingen er på fuld tid, og du vil komme til at arbejde ved Clemens Bro i midten af Aarhus.

Læs mere...

Stillingen er besat

14. februar 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi er begejstrede! Microsoft og Nokias samarbejde om mobiltelefoner har givet meget omtale, både online og offline, nu hvor de første mobiltelefoner er kommet på markedet. Det er Nokias hardware og designkvalitet kombineret med en solid og hurtig Windows platform. Denne minder slet ikke om tidligere tiders Windows mobile versioner, som vi har udviklet Apps til for en del år siden.

Læs mere

7. februar 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Splitleasing er ikke noget nyt - men det er ikke specielt udbredt. Splitleasing er en leasingform, hvor to parter, typisk arbejdsgiver og medarbejder, kan deles om en leasingaftale. Dvs. leasingomkostningerne deles mellem partner, ud fra hvor mange kilometer der køres hhv. erhvervsmæssigt og privat. Den store fordel ved denne leasingform, er at man slipper for at blive beskattet af fri bil.

Læs mere

3. februar 2012, skrevet af Jakob Holm
Bytelab

Som vi tidligere har beskrevet her på bloggen, er vi systemleverandører til TestEnElbil. Projektet har en lang række elbiler til at køre rundt i landet, hvor målet er at blive klogere på elbilerne og ikke mindst brugen af disse meget omtalte biler. Derfor er der monteret en lille GPS-logger i bilerne, som automatisk registrerer alle ture i bilen.

Læs mere

20. januar 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Selvom det var tilbage i oktober måned 2011, at SKAT i samarbejde med automobilbranchen (her under DI Bilbranchen og Danmarks Automobilforhandler Forening D.A.F) publicerede en checkliste for hvordan en demobil bliver karakteriseret, så har vi kigget nærmere på checklisten og set på hvordan det påvirker bilforhandlernes dagligdag ud fra et IT-synspunkt.

Læs mere

8. december 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Den 2. november fejrede vi Bytelabs 10 års fødselsdag. Som nogen af jer måske lagde mærke til, havde vi allieret os med en fotograf på dagen, som skulle forevige begivenheden. Det er der kommet en lille film ud af, som vi synes, I alle skal se.

Læs mere og se filmen

18. november 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

D. 2. november fejrede vi vores 10 års fødselsdag i selskab med kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Vi vil gerne takke alle der deltog, og bidrog til at arrangementet blev vellykket.

Læs mere og se billeder

17. november 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Hos Bytelab stræber vi, som nævnt andetsteds på vores site, konstant at arbejde efter de agile metoder. Vi søger at planlægge vores projektperioder i sprints af en uges varighed, hvor projektlederen i samarbejde med kunden finder frem de mest værdifulde funktioner, som skal være en del af det kommende sprint.

Læs mere

31. oktober 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab fejrer er 10 års jubilæum.

 

Det er næsten ikke til at forstå, men det er 10 år siden bytelab startede som et studiejob for Jakob og jeg. 10 år efter er vi 10 medarbejdere og har en lang række kunder og projekter, som vi er stolte af, i baggagen. Med stort mod på fremtiden glæder det os derfor at holde fest for vore kunder, medarbejdere, samarbejdspartnere og venner af huset på onsdag d. 2/10.

Læs mere

21. oktober 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi har i sidste uge (skolernes efterårsferie) haft Jens i praktisk. Jens går til dagligt i 10. klasse, og valgte at bruge sin efterårsferie på at snuse lidt mere til, hvad det vil sige at arbejde i IT-branchen.

Læs mere

25. august 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Mine kollegaer har tidligere her på bloggen underholdt med hvordan man kommer i gang med app-projekter og om de tekniske problemstillinger ved app udvikling. Så jeg tænkte, at jeg måske skulle følge op med et indlæg om den strategiske vinkel.

Læs mere

28. juni 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi er vokset fra vores gamle telefonløsning, og overgår i dag til en ny og større løsning. Dette skulle gerne afhjælpe problemet med at komme igennem til os, da vi på den nye løsning får væsentlig flere linier. Samtidig får vi flere direkte telefonnumre, så det er lettere at komme direkte i kontakt med os.

Vi er blevet lovet en gnidningsfri overgang, så driften af vores telefonnumre bør ikke blive påvirket. Men skulle der alligevel være problemer med at komme igennem, så kan kontoret kontaktes på mobilnummer: 29 16 43 29.
10. juni 2011, skrevet af Adrian Skumsrud
Bytelab

I forbindelse med, at vi i øjeblikket er i færd med et par App-projekter, har vi gjort os en masse erfaringer, som vi gerne vil dele ud af. Derfor har vi lavet en guide til, hvordan man laver en App:

Læs mere

12. maj 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Ved at optimere den grafiske produktion med en IT-løsning er der mulighed for, at grafikerne kan fokusere på de grafiske opgaver, hvor deres kreativitet får frit spil. I stedet kan annonceopsætningen overlades til dem, der er dygtige til dette, men tidligere har været begrænset af, at de ikke er grafikere. Med andre ord er der med mulighed for, at fagfolk kan fokusere på deres fag.

Læs mere

3. maj 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi har igen valgt at udvide vores medarbejderstab. Denne gang faldt valget på Adrian Skumsrud, som bliver vores nye IT-konsulent. Adrian er nordmand, men har alligevel taget sin kandidat på Handelshøjskolen i Aarhus.

Læs mere

19. april 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

TCO - eller Total Cost of Ownership - er det finansielle udtryk for, hvor meget et produkt koster, når både drift og indkøb medregnes. Der er med andre ord tale om den totale omkostning. Det er meget lignende ÅOP, som vi kender det fra et banklån.

Inden for automobilbranchen er der i forbindelse med leasingberegninger, kommet et større fokus på netop TCO inden for de sidste par år. Grunden her til er, at der ved erhvervsleasing oftest er firmapolitikker om, hvor meget TCO må være på en bil, når den leases til en medarbejder.

Læs mere

7. april 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Da vi er i rivende udvikling har vi valgt at ansætte en ny programmør, Mark Riis Therkildsen. Mark er færdig som kandidat i datalogi til sommeren 2012. Mark skal sideløbende med, at han gør sine studier færdige, arbejde som programmør...

Læs mere

18. marts 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Bytelab har fået ny hjemmeside! Processen med at skabe sin identitet på nettet er en iterativ og inkremental proces, som skal passes og plejes. Vi har dog haft alt for travlt med at tænke på andre og ikke os selv!

15. februar 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Da vi har rygendes travlt søger vi et nyt medlem til vores familie:

Om stillingen

Du vil som IT-konsulent indgå i et dygtigt og innovativt team, hvor du skal følge løsningerne hele vejen fra idé til drift. Dette betyder at dine arbejdsopgaver vil variere, men primært være...

Læs Mere

Stillingen er besat

15. januar 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Vi har siden 2001, i samarbejde med reklamebureauet SP3, udviklet og supporteret home A/S' marketingplanlægningssystem, som i daglig tale går under home MPS. Systemet er et værktøj, som ejendomsmæglerne hos home benytter til at planlægge og strukturere deres markedsføring af boliger gennem. Systemet gør opsætningen af reklamemateriale både til tryk og web til en overskuelig opgave for mæglerne, idet de selv har mulighed for at udføre det hele, og ikke mindst sætte deres personlige præg på materialet.

Læs mere