Nørdhjørnet

21. marts 2013, skrevet af Jakob Holm
Bytelab

Webudviklere ryster gerne i deres grundvold, når de hører ordet, browserversionering, blive nævnt - og det bliver ikke nødvendigvis bedre, når der pålægges krav om browserkompatibilitet på browsere, der er op mod 5-6 år gamle. Men det er virkeligheden, og det er forståeligt, at brugerne kræver det - men spørgsmålet er, om vi i bund og grund ikke gør brugerne en bjørnetjeneste ved at gøre alting kompatible med browsere, som er forældet?

Læs mere »

28. august 2012, skrevet af Jakob Holm
Bytelab

I forbindelse med ERISDA-projektet, har vi fået fornøjelsen af at afprøve det nyere værktøj,Microsoft .NET T4 templates. Vi har i noget tid sporadisk forberedt værktøjet til at blive brugt i vores produktion, og efter at have testet det grundigt, var det tid til at tage værktøjet i brug på et egentligt projekt. Et værktøj som gør det muligt at fjerne fokus fra det trivielle arbejde i produktionen og i stedet fokusere på softwaredesign og forretningslogikken i systemet. 

Læs mere

30. maj 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Det mobile operativsystem Windows Phone 7 fra Microsoft, senest støttet af Nokia med Lumia Serien (Lumia 800, Lumia 610, Lumia 710 og Lumia 900) er på vej til at blive det nye sort. Vi har arbejdet med platformen i et stykke tid og har sammensat en lille guide, så du også har mulighed for at udvikle din egen simple app til platformen samt samlet en række gode links. Så har du i hvert fald muligheden for at komme godt i gang.

Læs mere

3. maj 2012, skrevet af Adrian Skumsrud
Bytelab

Vi kender allerede designet på iOS (iPhone), ligesom vi kender designet på android. Begge designs minder lidt om hinanden og har naturligvis både fordele og ulemper. Da Windows Phone udkom var vi mange der frygtede, at Microsoft ville lade sig inspirere af de nuværende platforme - men vores frygt blev gjort til skamme! For med Metro Design har Microsoft præsenteret en ny måde at tænke interfacedesign på til deres apps.

Læs mere

29. marts 2012, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

Windows 8 er lige på trapperne - alt tyder på, at det rammer markedet til sommer. Men allerede nu er der mulighed for at installere et preview af det populære styresystems nyeste version. Vi har kigget nærmere på Windows 8 og kommer her med vores uforbeholdne mening om det opdateret styresystem - på et konceptuelt niveau.

Læs mere

23. november 2011, skrevet af Jakob Holm
Bytelab

Vi har leget lidt med en ny teknologi, som gør det muligt at interagere med en præsentation gennem en butiksrude... Desuden fandt vi ud af, at man kunne bruge teknologien til at spille Angry Birds på en 46" stor touch skærm.

Læs mere

10. august 2011, skrevet af Jakob Holm
Bytelab

HTML5 er den nye version af HTML, som er det dominerende sprog for websites. Vi har kigget nærmere på mulighederne.

Læs mere

1. august 2011, skrevet af Jakob Lykke Hansen
Bytelab

For noget tid siden, d. 17. juni, var en anderledes dag på kontoret. Til dagligt går vi og snakker om alle de fantastiske ting, som vi kunne lave - hvis vi havde tiden til det. Derfor var dagen blevet afsat til at rode med de forskellige ting, som vi gerne vil lave.

Læs mere

23. juni 2011, skrevet af Adrian Skumsrud
Bytelab

Det er ingenting der stopper dig fra at gå i gang med at udvikle apps til Android. Udviklingsværktøjerne er gratis og enkle at finde. Det eneste der er vigtig er at gøre installationerne i korrekt rækkefølge og det er derfor vi har skrevet dette blogindlæg, for at hjælpe dig med rækkefølgen. Instruktionerne er et slags sammendrag af instruktionerne fra Google der ligger spredt over mange forskellige sider og guider.

Læs mere

28. marts 2011, skrevet af Cecilia Vandborg
Bytelab

Vores daglige arbejdsredskab er Microsoft Visual Studio 2010. Det er heri, vi udvikler og generelt bare bruger meget af vores tid som udviklere. Der er netop kommet en omfattende opdatering til programmet - og det er noget vi går op i. Det svarer vel lidt til, at en Taxi-Chauffør får justeret lidt på hans motor, så vi er lidt euforiske disse dage.

Læs mere