ALD Automotive - FORD Privatleasing

Virksomheden ALD Automotive (efterfølgende ALD) er ejet af den franske bank Société Générale, og tilbyder virksomheder verden over mobile løsninger lige fra komplette leasingkoncepter til flådestyring af virksomheders person- og varebiler. Yderligere er ALD repræsenteret i 41 lande og én af de største finansielle servicevirksomheder i Europa. I et tæt samarbejde med FORD Motor Company, ønskede ALD i dette projekt at lave en løsning omhandlende privatleasing af FORD biler til danske forbrugere.

Projektet har i den forbindelse resulteret i løsningen, FORD Privatleasing, og er baseret på Bytelabs standard Leasingsystem, som udgør en webbaseret platform, der understøtter en række forskellige leasingformer. Løsningen er udviklet specifikt efter ALD og virksomhedens kunders behov og krav. I den forbindelse inkluderer løsningen alle aspekter fra at konfigurere en bil specifikt efter slutkundernes individuelle behov, til konverteringen af et tilbud og den endelige kontrakt for leasingaftalen.

ALD Automotive - FORD Private Lease

Helt essentielt løser FORD Privatleasing særligt én bestemt situation, som mange bilforhandlere vil kunne nikke genkendende til. En typisk bilforhandler har normalt åbent hverdage fra 9:30 til 17:30, samt søndag fra 10 til 16. Det giver reelt det købestærke publikum under en times åbningstid på hverdage, hvorfor bilhandlen ofte henlægges til om søndagen, hvor det kan være svært at få bevilliget et tilbud med det samme. Som en løsning på denne problemstilling, gør FORD Privatleasing det muligt for bilforhandlere at oprette et tilbud for en leasingaftale og få tilbuddet godkendt samme dag - uanset hvilken dag på ugen, der er tale om. Det betyder, at efter bilforhandleren har udformet og indtastet tilbuddet i systemet, kan vedkommende sende tilbuddet direkte til kreditvurdering hos ALD. Systemet er i den forbindelse specifikt tilpasset efter ALDs kreditpolitik og er tilknyttet forskellige kreditregistre, som muliggør den automatiske bevilling. Hvis tilbuddet af en eller anden årsag ikke opfylder ovenstående krav, vil systemet automatisk sende tilbuddet videre til manuel behandling hos ALD.

Projektet har været karakteriseret ved en agil proces, hvilket understøttes af, at FORD Privatleasing var designet, færdigudviklet og leveret på lidt under en måned. Desuden er processen kendetegnet ved et tæt samarbejde mellem Bytelab og ALD.

Om samarbejdet udtaler Commercial Director ved ALD, Michael Jensen:

"Jeg kan kun anbefale Bytelab - meget professionelt set-up, hurtige leveringer, altid til aftalt tid og til den aftalte pris. Jakob og teamet er lydhør for ideer og har en enorm viden om bil og leasingindustrien, der gør at de tænker innovativt og skaber state of art løsninger til vores og vores kunders store tilfredshed."