Bilbranchens årsdag 2022

Brancheviden

Den 17. maj var vi til stede i København til Bilbranchens årsdag 2022. Her var der linet et stærkt program op med forskellige oplægsholder, som hver gav sit bud på nuværende og fremtidige tendenser i bilbranchen.

Bytelab var på plads kl. 13.00 i Industriens Hus i København, hvor Bilbranchen havde inviteret til årsdag anno 2022. Her kunne vi bl.a. høre Accenture fortælle om et større paradigmeskifte i bilbranchen, hvor flere og flere producenter påtænker (eller allerede har valgt) agentmodellen i stedet for traditionelle forhandlere. Vores egen erfaring understøtter dette, da også flere danske bilforhandlere forbereder sig på en ny rolle i fremtiden, fordi bilproducenterne ønsker en mere direkte salgsproces med slutforbrugerne.

Se Accentures præsentation her: https://www.danskindustri.dk/globalassets/dokumenter-analyser-publikationer-mv/medlemsforeninger/bilbranchen/arsdag-2022/johannes-trenka-and-maximilian-holtgrave-accenture.pdf

 

Et andet interessant oplæg kom fra svenske Bilia, som er en af Norges og Sveriges største nyvognsforhandlere. Gennem en større transformation (ved at nytænke deres forretningsmodel) har Bilia vendt deres forretning til en milliardsucces. De har set gode penge i at flytte fokus fra indtjening alene fra bilsalget, til i lige så høj grad af være salgsdrevet af serviceaftaler, tilbehør, dæk og fælgservice mv.  

Se Bilias præsentation her: https://www.danskindustri.dk/globalassets/dokumenter-analyser-publikationer-mv/medlemsforeninger/bilbranchen/arsdag-2022/per-avander-bilia.pdf

 

Et andet og meget inspirerende indlæg kom fra Brian Benstock. Han var taget den lange vej fra Queens i New York, hvor han driver en af de mest succesfulde Honda-forretninger i USA. Succesen kommer dog ikke fra et ekstraordinært højt salg af biler, men lige som Bilia, har Mr. Benstock set et stort potentiale i alle tillægsydelserne omkring bilsalget.

Han er ikke den eneste Honda-forretning i New York, så potentialet for at vækste salget var begrænset. I stedet kiggede han på vækstmulighederne ved serviceaftaler, og her lå der en guldgrube. Ligesom Starbucks med kaffebarer på næsten hvert et gadehjørne ville Brian Benstock give kunderne den samme følelse af tilgængelighed og convenience.

Han udviklede et koncept med pickup-service, hvor kunderne får deres bil afhentet, kørt til service og afleveret igen - uden at kunderne skal røre en finger. Via en smart app får kunderne besked om, hvornår deres bil bliver hentet, og når den er landet på værkstedet. Mekanikerne gennemgår bilen og sender efterfølgende en besked i appen med de reparationer, som de anbefaler. Kunden skal dernæst blot trykke på ja eller nej i appen, hvis reparationerne skal udføres.

Og det er ikke kun Honda-biler, men stort set alle bilmærker, som de servicerer i hans forretning. Det har ikke blot givet flere kunder på service, men også adgang til en masse data om flere tusinde bilisters biler, behov og præferencer. De kan se, hvor gammel og hvor mange kilometer en bil har kørt og dermed nemt beregne byttepriser og tilbyde honda-biler til kunden - før kunden selv aktivt går i markedet efter en ny bil.

Det har booste omsætningen voldsomt og genereret en masse leads til hans forretning. Brian Benstocks påstand var derfor klar. Selvom flere og flere bilforhandlere overgår til agentmodeller, er der fortsat masser af penge at tjene, der skal bare en større eller mindre omstilling til hos bilforhandlerne.

Se Brian Benstocks præsentation her: https://www.danskindustri.dk/globalassets/dokumenter-analyser-publikationer-mv/medlemsforeninger/bilbranchen/arsdag-2022/brian-benstock-paragon-honda.pdf

Dagen sluttede af med lækker proviant og en snak med eksisterende og nye kunder i branchen. Krydset er derfor allerede sat i kalenderen d. 11. maj 2023 til endnu en årsdag hos Bilbranchen.

arrow_back
Forrige artikel
Sommerfest 2022
apps
arrow_forward
Næste artikel
Værdifastsættelseskursus hos KPMG Acor Tax
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO