Beerlab 2019

Kultur

Hvert år brygger Bytelab sin helt egen øl, som bl.a. nydes til den årlige firmajulefrokost. Derfor var vi samlet hos Sven (på hans gård i Harlev) for at brygge dette års juleøl.

En torsdag eftermiddag tog 15 kolleger fra Bytelab ud til Harlev for at besøge Sven på sin gård. Her skulle vi de næste timer brygge øl, men der blev selvfølgelig også tid til at spise pizza og hygge sig. Sven var heller ikke bleg for at byde på forskellige typer af øl (både hjemmebrygget og importeret fra bl.a. Belgien). 

 

En weissbier med amerikansk humle

Hvert år skal der prøves en ny variant, og denne gang er valget faldet på en tysk weissbier (hopfenweisse) med amerikansk humle. Faktisk indeholder den hele fire forskellige slags amerikansk humle: Magnum, Perle, Cascade og Mosaic.

Vi ramte desværre ind i nogle vanskeligheder, da køleanlægget ikke virkede efter hensigten. Det er nemlig vigtigt, at man efter den indledende kogningsproces får kølet øllet ned hurtigt, så der ikke kommer bakterier i, inden gæren har dannet nok alkohol til at nedkæmpe dem selv.

Al øllet er dog kommet på gærtank, hvor det bare skal hygge sig de næste par uger. Og Sven må i den periode ”leve” med duften af eksotiske frugter i hele stuehuset.

 

Der blev også plads til en doppelbock

Hvis nu vores weissbier ikke bliver, som vi håber, bryggede vi heldigvis også en anden type øl – nemlig en doppelbock, som i modsætning til weissbier er en mørk øl med en højere alkoholprocent. Og denne doppelbock følger det gamle tyske reinheitsgebot. Det vil sige, at der ikke må være andet end malt, humle, vand og gær i.

Alt i alt blev det til ca. 90 liter øl, så mon ikke vi har nok til julefrokosten og et godt stykke ind i 2020.

Hvis du vil modtage nyheder i din indbakke fra Bytelab, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

arrow_back
Forrige artikel
Bytelab A/S - En succesvirksomhed anno 2019
apps
arrow_forward
Næste artikel
DHL-stafetten 2019
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO