Bilberegning.dk har nu været i luften siden starten af november og modtagelsen har været overvældende...

Om Bytelab

Der findes i dag flere løsninger på det danske marked til beregning af registreringsafgift, men nu melder vi os på banen i samarbejde med KPMG og Bilinfo, som med en ny løsning gør det muligt at værdifastsætte en bil på under 2 min.

Bytelab A/S, KPMG Acor Tax og Bilinfo er gået sammen om at udvikle en ny løsning til værdifastsættelse af nye og brugte biler. Løsningen hedder Bilberegning.dk og gør bilforhandlere, leasingselskaber o.l. i stand til at lave værdifastsættelser af køretøjer ved import, eksport, genberegning og afgift retur på under 2 min

”Bilbranchen har et udtalt behov for at kunne håndtere de administrative udfordringer med værdifastsættelsen af bilerne, og Bilinfo er meget tilfredse med at kunne bidrage til en effektiv og professionel løsning for de forskellige aktører,” siger Nikolaj Gjeding Larsen, direktør for Bilinfo.

Det er virkelig noget, som bilbranchen har savnet, så der har allerede været en stor tilslutning til det nye Bilberegning.dk og med god grund. Det kan nemlig betyde en verden til forskel, hvis man kan spare mere end en halv time pr. beregning og dermed en masse lønningskroner. Det er dog samtidig vigtigt, at kvaliteten opretholdes, ellers kan det i stedet blive en rigtig dyr fornøjelse. Dokumentationsgrundlaget (herunder annoncer og beregninger) skal være fyldestgørende og korrekte, så der ikke dumper en efterregning fra SKAT ind ad brevsprækken. Det kan også hurtigt få store konsekvenser for fx leasingselskaber, da en forkert beregning eller et mangelfuldt dokumentationsgrundlag kan betyde, at en leasingydelse bliver sat for billigt. Derfor har det været vigtigt at sikre, at den øgede hastighed på hver beregning ikke går ud over kvaliteten.

Og netop kvaliteten af løsningen har været en stor og naturlig del af samarbejdet. KPMG Acor Tax er nemlig ekspert i den danske skattelovgivning og har dedikeret et helt team til at rådgive og vejlede den samlede bilbranche. Med deres ekspertise, erfaring og dialog med myndighederne, er de en uvurderlig partner til at sikre, at alle beregninger overholder Motorstyrelsens regler i et landskab med hyppige lov-, regel-, og praksisændringer.

"Vi har i mange år fulgt og rådgivet store dele af aktørerne i bilbranchen og blev specielt efter regelændringer tilbage i oktober 2017 opmærksomme på, at der opstod et stort behov for et system, der havde til formål at assistere og automatisere beregningsprocessen. Igennem løbende dialog med klienter og samarbejdspartnere var behovet endvidere for et uvildigt og troværdigt system, der kan hjælpe aktørerne med ikke blot alle aspekter af værdifastsættelse af person- og varebiler, men ligeledes kan beregne den korrekte registreringsafgift til brug for internt bogholderi, afstemninger mv. Bilberegning.dk kombinerer disse elementer meget fornemt." – siger Rune Grøndahl, Partner & Head of Automotive Denmark hos KPMG Acor Tax.

 

Sådan virker løsningen

Ved blot at indtaste et eller flere registreringsnumre på en gang finder den selv lignende bilannoncer fra Bilinfo, som man efterfølgende kan vælge imellem med bare få klik. Dernæst godkender man annoncerne og beregningen, hvorefter hele dokumentationsgrundlaget bliver dannet automatisk på få sekunder. Man har dermed kontrol over hele beregningen og fuld indsigt i beregningsgrundlaget, så man kan stå inde for resultatet, inden det evt. skal videregives til SKAT. Der kan nemlig være faldgruber ved at overlade hele beregningen til tredjepart, men det undgår man her. 

1. Tilføj bil manuelt

Man har mulighed for at tilføje en bil manuelt, hvis man fx ikke kender registreringsnummeret endnu, eller hvis man blot ønsker at lave en simpel og hurtig beregning på en bil. Vær dog opmærksom på, at det under sektionen for værdifastsættelsen ikke er muligt at generere dokumentationsfilen til SKAT, før bilens registreringsnummer og stelnummer er indtastet.

1.1 Mere data fra DMR

Når man tilføjer en bil via registreringsnummeret, sker der nu en automatisk tilføjelse af den oprindelige købspris inkl. moms, registreringsafgift og ekskl. ekstraudstyr, som genereres fra DMR, hvis dette står angivet. Derudover hentes afgiftsmodel og leasingperioden. Dermed er det kun nødvendigt at angive kilometerstand. Dette gælder dog kun for genberegninger og ikke ved værdifastsættelse af brugte biler.

1.2 Unik integration med Bilinfo

Vi har skabt en unik integration med Bilinfo, så det nu er endnu nemmere at finde og tilføje forhandlerannoncer på sammenlignelige biler. Man skal blot trykke på "Bilinfo" under sektionen "Handelsværdifastsættelse", hvorefter en liste med biler automatisk dukker frem, hvis registreringsnummeret er indtastet på den aktuelle bil. Her kan man forfine søgeresultatet med yderligere informationer og til sidst vælge og fravælge de forskellige annoncer. Og som noget nyt skal man ikke længere bruge tid på at godkende de forskellige PDF-dokumenter under hver annoncebil, da det bliver skabt på baggrund af annoncedata fra Bilinfo.

1.3 Årgangsregulering af annoncebiler

Når man har valgt de ønskede forhandlerannoncer, kan man risikere, at der ikke er annoncer, som matcher godt nok på årgangen. Derfor sker der nu en automatisk årgangsregulering, som tager højde for den pågældende difference på årgang og regulerer derudfra pris og kilometerstand.

 

2. Værdifastsættelse af brugte biler

Til højre findes nu fane til værdifastsættelse af brugte biler. Her kan man værdifastsætte den afgiftspligtige værdi for brugte køretøjer, jf. gældende regler for loven om registreringsafgift. Årsagen til værdifastsættelsen følger Motorstyrelsens følgende typer: import, eksport, afgift retur, genberegning eller andet. Selve beregningsprocessen fungerer på samme måde, som når du laver en genberegning og har derfor de samme muligheder og nye features, som vist oven for.

Opdateret Excel-skabelon

Som en ekstra ting har vi opdateret vores Excel-skabelon med flere felter, så den også kan bruges ved værdifastsættelse af brugte biler. Den nye Excel-skabelon finder du fortsat under fanen "Tilføj biler med excelark", hvor du har mulighed for at downloade den.

 

Nyt og så alligevel...

Selvom Bilberegning.dk først lige er gået live i starten af november, er det dog ikke en helt ny løsning. Den har faktisk eksisteret siden starten af 2018 under navnet Genberegning.dk, hvor den primært var tiltænkt leasingvirksomheder, som på baggrund af L4-lovgivningen var nødsaget til at genberegne handelsværdien af leasingbiler efter 4 måneder. Den har siden da (med stor succes) hjulpet mange leasingselskaber med langt over 25.000 beregninger og kan altså nu også værdifastsætte handelsværdien på nye og brugte biler ved import, eksport, afgift retur og selvfølgelig fortsat genberegne.

Bilberegning.dk har allerede oplevet en markant tilslutning af flere større og mindre bilforhandlere og leasing-/finansieringsselskaber, hvilket sætter ambitionsniveauet højt for 2020.

Ønsker du at læse mere om bilberegning.dk eller at oprette en bruger med tre gratis beregninger, kan du gøre det her: Opret bruger

arrow_back
Forrige artikel
Tak for et godt 2019!
apps
arrow_forward
Næste artikel
Fact-finding tur til Norge
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO