
Da corona lukkede Danmark ned, var mange nødsaget til at arbejde hjemmefra, men det var bestemt ikke alle virksomheder, der var teknisk gearet til det. Det var vi heldigvis hos Bytelab, hvor det i flere år har været muligt at tage en sporadisk hjemmearbejdsdag, hvis det fik hverdagen til at glide nemmere.
“Det er efterhånden en del år siden, vi besluttede at gøre vores medarbejderes arbejdsstationer mere mobile, så man ikke var låst fast til kontoret, men havde mulighed for at arbejde hjemme, når det var nødvendigt, og det må man i den grad sige, at det blev tilbage i marts - fortæller Jakob Lykke Hansen, CEO hos Bytelab
Med sporadiske hjemmearbejdsdage, hvor det normalt var 1-3 personer, der arbejdede hjemmefra ad gangen, stod Bytelab pludselig i en helt ny situation, hvor alle opgaver, møder og kunder skulle håndteres på distancen. Det var en stor prøvelse, for nu var samarbejdet mellem kolleger alene afhængigt af Teams, e-mails og telefonopkald, når møder skulle afholdes, opgaver drøftes, præsentationer fremlægges osv.
“Jeg var meget spændt på, hvordan vi som organisation ville klare den nye hverdag med at balancere arbejde og børnepasning hjemmefra. Jeg blev dog positivt overrasket, da tallene for vores produktivitet begyndte at rulle ind. De fortalte nemlig, at vi mere eller mindre bibeholdt det samme produktivitetsniveau som før corona - og det vidner bl.a. om en kæmpe indsats fra alle medarbejdere hos Bytelab” - fortæller Thea Schmidt Borgholm, COO hos Bytelab.
På baggrund af de gode resultater søsatte Bytelab muligheden for at arbejde hjemme om onsdagen, hvilket mange allerede har valgt at benytte sig af. De fleste interne møder tilrettelægges nu uden om denne dag, og det har for mange betydet en god mulighed for fordybelse og mere arbejdsro. Det betyder også noget for den enkeltes privatliv, at man denne dag slipper for transporttid og dermed får lidt mere tid til rådighed.
De gode resultater skaber også en større tryghed for vores kunder, fordi de nu ved, at vi kan drifte og videreudvikle på deres løsninger, selvom corona skulle tvinge os alle hjem igen.
Med de gode resultater in mente kunne det lyde som en rigtig god idé, men det var ikke alle medarbejdere, der havde let ved hjemmearbejdet over en lang periode. Den fysiske afgrænsning fra kollegerne og udfordringer med at slippe arbejdet og holde ordentligt fri var svært for nogle.
Hvis vi kun fokuserer på produktionstallene, kunne man måske tænke sig at udvide ordningen til flere dage, men for nogle af medarbejderne var det en belastning at arbejde så meget hjemme. For vi skal ikke glemme, at fysisk samvær med kollegerne er vigtig, og for nogle meget, meget vigtigt. Det er selvfølgelig ikke lige vigtigt for alle, men vi kommer formentligt aldrig op på 5 dage om ugen - afslutter Jakob Lykke Hansen, CEO hos Bytelab.
Og dog... Lige nu sidder Christian i Tromsø i det allernordligste Norge og forsøger at holde varmen med en kop kaffe og en VPN-forbindelse til Bytelab. Her er han for en stund flyttet til, da kæresten er ved at færdiggøre sit studie. Bytelab aftalte derfor med Christian, at han kunne fortsætte med at arbejde for Bytelab i det år, han er “udstationeret”.
Det er fedt, at jeg fik muligheden for at flytte til Norge med min kæreste, uden at være nødsaget til at sige farvel til Bytelab. Og nu oplevede jeg jo under corona-lockdown, hvordan hjemmearbejde fungerer, så jeg havde ikke de store betænkeligheder ved at drage mod det kolde nord – fortæller Christian Mortensen, Systemudvikler hos Bytelab.
Christian har nu været der i en månedstid, hvor klimaet nok har været den største omvæltning. Tromsø befinder sig nemlig nord for polarcirklen, hvor der er lyst 24 timer i døgnet om sommeren og det stik modsatte om vinteren. Ellers foregår arbejdet fra hjemmekontoret med teams-møder og daglige opgaver i kalkulationsteamet. Christian er derfor endnu et godt eksempel på, at hjemmearbejde kan fungere - hvis medarbejderen og virksomheden er indstillet på det.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.