Girls Day in Science 2020 var en succes – selvom Corona tvang arrangørerne til at tænke anderledes.

Om Bytelab

Det er nu en måned siden, at dette års Girls Day in Science løb af stablen, og reaktionerne har efterfølgende været meget positive fra de flere hundrede deltagende elever fra folkeskoler rundt om i landet.

Bytelab har i igennem flere år været en fast deltager i Girls Day in Science, hvor unge piger fra folkeskoler om gymnasier rundt om i landet har besøgt virksomheder for at blive klogere på en karriere inden for naturvidenskab, teknologi, IT og håndværk. Kampagnedagen i år var dog længe i fare for at blive aflyst, da Corona ikke gjorde det forsvarligt at åbne dørene for en masse glade og nysgerrige piger. Heldigvis fik Naturvidenskabernes Hus stablet et nyt live-setup på benene, hvor folkeskoler havde mulighed for at deltage online – og det med stor succes.

”Det er altid en stor fornøjelse for os at deltage i GDIS, da vi får lov til at byde velkommen til unge piger, som er interesseret i at høre mere om mulighederne inden for softwareudvikling. Vi var derfor triste over, at det ikke kunne lade sig gøre at invitere pigerne på kontoret i år, men samtidig også utroligt glade for, at vi trods alt fik muligheden for fortsat at kunne inspirere morgendagens softwaretalenter” – fortæller Camilla Kristiansen, Systemudvikler hos Bytelab.

Normalt besøger pigerne forskellige virksomheder, som åbner dørene til en spændende dag med oplæg og en workshop. I stedet blev det afholdt online d. 30. september 2020, hvor et panel bestående af fem kvindelige rollemodeller fra danske virksomheder bl.a. besvarede spørgsmål fra de ca. 300 deltagende elever. Bytelab var naturligvis repræsenteret, hvor vores egen Camilla Kristiansen og de andre kvinder sad klar med webcam, mikrofon og høretelefoner.

Oplevelsen ved at afholde Girls Day in Science online var overraskende god, både for de deltagende virksomheder, men også for eleverne, som besvarede et spørgeskema efterfølgende.

Her svarede ca. 63 %, at det var fedt at få muligheden for at stille spørgsmål til rollemodellerne, hvilket også var med til at ca. 40 % af eleverne svarede, at arrangementet har sat nogle nye tanker i gang i forhold til deres videre muligheder inden for uddannelse og karriere.

Til dagen var der også produceret en række videoer af rollemodellerne, hvor de fortæller om deres dagligdag og hvorfor de er glade for at arbejde inden for netop deres felt.

Du kan se videoerne her: https://www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science/

Alt i alt en rigtig spændende dag, som vi ser frem til i 2021 år, hvor vi forhåbentligt kan få besøg igen.

arrow_back
Forrige artikel
Et stort og rungende farvel til 2020
apps
arrow_forward
Næste artikel
Helbredet tillod ikke jægersoldat - så det blev softwareudvikling i stedet
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO