Sådan vælger du det rette leasingsystem

Om Bytelab

Er din leasingvirksomhed gearet til vækst? Eller bruger I for meget tid på administration og får lidt tid på salg? Med det rette leasingsystem kan I slippe for en masse besvær og dermed øge jeres effektivitet, fordi manuelle processer gøres overskuelige og automatiske. Men hvor skal man starte, og hvad skal man være opmærksom på i jagten på det helt rigtige system? Vi forsøger at give dig svaret i dette blogindlæg.

Et leasingsystem kan være medvirkende til at sikre, at din virksomhed forsat er konkurrencedygtig i en branche, hvor skærpede lovkrav, skarpere priser, hurtigere levering og bedre service fylder mere og mere. Vi ved dog, det kan virke uoverskueligt at investere i et nyt leasingsystem. Hvor skal man starte, hvad skal det kunne, og hvor dyrt er det? Derfor har vi sammenfattet en beskrivelse af de essentielle områder, som I skal overveje, inden I giver jer i kast med et nyt leasingsystem til håndtering af virksomhedens låne- og leasingaftaler.   


Afdæk jeres behov

Det kan lyde lidt som en kliche, men det vigtigste skridt er i første omgang at få kigget jeres nuværende forretning i sømmene, så I ved, hvad det nye leasingsystem skal hjælpe jer med. Brug lidt ekstra tid på at tænke jeres nuværende setup igennem, så jeres behov kan løftes af et nyt leasingsystem. Vi har listet eksempler på en række spørgsmål, som er gode at svare på, før I går videre:

Udvælg leasingsystemer

Når I har svaret på ovenstående spørgsmål, og gerne flere, er I klar til næste skridt, hvor I skal undersøge markedet for leasingsystemer. Her er det vigtigt at holde sig for øje, at jeres fremtidige leasingsystem skal kunne håndtere de behov, som I har. Det er dog relativt begrænset, hvor mange leasingsystemer der er på markedet i dag, så brug lidt ekstra tid på at gå dem grundigt igennem.

Når I har udvalgt 1-3 mulige leasingsystemer, som umiddelbart matcher jeres behov, er det tid til at stille skarpt på leverandørerne af systemerne. Jeres nye leasingsystem kan nemlig ikke stå alene. Det er vigtigt, at en leverandør forstår jeres branche og kender til den relevante lovgivning. Det er essentielt, at leverandøren taler jeres sprog, når der snakkes om TCO, WLTP, momsdød, finansiel, operationel-, split- og sæsonleasing etc. Det er altafgørende, at leverandøren har den nødvendige faglige viden om bilbranchen.

Nedenfor er listet en række spørgsmål, som I med fordel kan stille leverandørerne:

Implementering og drift

Når I har valgt en leverandør og tilhørende leasingsystem er det vigtigt, at leverandøren er proaktiv og tager en aktiv rolle i forbindelse med udrulningen af jeres nye leasingsystem. En god leverandør laver en detaljerede onboarding plan for igangsætningen af det nye leasingsystem, som bl.a. indeholder: implementeringsplan, systemgennemgang for relevante medarbejdere og testforløb, hvor I får det testet igennem og rettet til, hvis det er nødvendigt. 

Derudover anbefaler vi, at I indgår en serviceaftale med leverandøren til hjælp med support, drift og vedligeholdes af systemet. Dette hedder en Service-level agreement (SLA), som er en vigtig del af aftalegrundlaget. Ofte kan serviceaftalen tilpasses, således den dækker jeres specifikke behov. 

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vores leasingsystem muligvis kan hjælpe jer, så tøv ikke med at kontakte Casper Høg- Nørregaard her for et gratis og uforpligtende møde.

arrow_back
Forrige artikel
Sådan kommer du i gang med at tilbyde leasing af el- og plugin-hybrider
apps
arrow_forward
Næste artikel
Onboard dine nye kunder digitalt med Bytelab
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO