Stacc bliver Nordisk full-service leverandør inden for Asset Finance ved opkøb Bytelab A/S i Danmark

Om Bytelab

Staccs nordiske ekspansion fortsætter, da selskabet erhverver 100% af aktierne i Bytelab A/S. Det strategiske opkøb repræsenterer en stor investering i it-løsninger til Asset Finance-branchen med et klart mål om at blive den største leverandør i Norden.

Stacc leverer softwareløsninger til banker og finansielle institutioner i Norden og har alene det seneste år udvidet med to nye kontorer i Sverige gennem opkøbet af Farm Interactive AB og Stoer Technologies AB. Nu retter Stacc så blikket mod Danmark og ekspanderer på det danske marked gennem opkøbet af Bytelab A/S.

Bytelab leverer brugervenlige softwareløsninger til leasing og finansiering af biler. Virksomheden har en omsætning på 36 millioner norske kroner i 2023 og omkring 30 kunder. De 24 medarbejdere er placeret i Aarhus, og siden 2001 har Bytelab primært leveret løsninger til det danske marked. Nu går Stacc og Bytelab sammen om at indtage en fremtrædende position på det nordiske Asset Finance-marked.

 

Supplerende løsninger, der dækker hele værdikæden

Stacc leverer allerede løsninger til flere nordiske kunder inden for Asset Finance. Opkøbet samler komplementære løsninger, der tilsammen dækker hele værdikæden af ​​it-løsninger inden for Asset Finance. Bytelab udvikler moderne front-end løsninger målrettet specielt til bilforhandlere og leasingselskaber, mens Staccs styrke ligger i digitale brugeroplevelser, automatiserede kreditprocesser og et moderne kernesystem til automatiseret livscyklus-management af Asset Finance produkter og kontrakter.

”Staccs strategi om at levere modulære løsninger til sine kunder ligger fast. Bytelabs løsning er 100% komplementær til Staccs produktudbud, hvilket styrker den samlede leveringskapacitet og markedsudbud. Sammen med Bytelab dækker Stacc nu hele værdikæden inden for bilfinansiering, leasing, flådestyring og udstyrsfinansiering” – Udtaler Geir Nordrik, CEO, Stacc

 

Hurtigt skiftende marked med behov for gode kundeoplevelser og øget automatisering

Asset Finance-markedet er i rivende udvikling, hvor mange kunder har behov for at modernisere og automatisere deres it-løsninger baseret på ændrede kundebehov, nye forretningsmodeller og interne optimeringer. Både Stacc og Bytelab har stor erfaring og en stærk historie med at levere softwareløsninger til bilindustrien.

Begge virksomheder har længe planlagt yderligere ekspansion ud over deres respektive hjemmemarkeder, hvorfor en forening af kræfterne vil konsolidere deres indsats inden for salg, produktudvikling og projektleverance med et klart mål om at få et stærkt fodfæste i alle nordiske lande.

”Det er et perfekt strategisk match, da Stacc sigter mod at styrke sin position inden for Asset Finance, herunder Automotive Finance og point-of-sale. Det er områder, hvor Bytelab udmærker sig. Derudover ønsker Stacc at etablere lokal tilstedeværelse i Danmark, mens Bytelab længe har haft nordiske ambitioner, men på grund af sin størrelse har fundet det udfordrende at blive betragtet som leverandør på nordisk niveau. Bytelab har også tidligere manglet lokal tilstedeværelse gennem kontorer og medarbejdere på de nye markeder” – Udtaler Jakob Lykke Hansen, CEO, Bytelab

 

Markedsledende inden for Asset Finance i Europa

Siden starten har Stacc haft en klar ambition om at blive en international softwareleverandør til bank- og finansbranchen. Ekspansionen i Norden er godt i gang med kontorer og lokal leveringskapacitet i Norge, Sverige og nu Danmark.

”At blive markedsleder i Norden inden for Asset Finance er det første skridt. Det er naturligt at tro, at yderligere ekspansion til det kontinentale Europa vil ske baseret på Staccs asset finance-tilbud, som er væsentligt styrket ved at gå sammen med Bytelab. Staccs ambition er at hjælpe kunder med at realisere fremtidige mobilitets- og finansieringsløsninger. Stacc har til formål at være en del af løsningen for bilforhandlere, finansielle virksomheder og banker, der ønsker at tilbyde førsteklasses kunderejser og automatiserede processer, samt fleksible it-løsninger, der udvikler sig med skiftende markeds- og kundekrav. Trods markante ændringer i markedet i de senere år, tror vi, at denne rejse kun lige er begyndt” – Udtaler Geir Nordrik, CEO, Stacc

 

Fakta om Stacc

Stacc er en Norsk softwarevirksomhed etableret i 2016, der leverer softwareløsninger og tjenester til banker og finansielle institutioner i Norden. Efter transaktionen består Stacc af cirka 250 medarbejdere på tværs af kontorer i Bergen, Oslo, Stockholm, Skövde og Aarhus. Stacc-gruppen forventes at have en omsætning på cirka 285 millioner kroner i 2023 (proforma, efter opkøbet).

Siden starten i 2016 har koncernen mere end tyvedoblet sin omsætning. Stacc-gruppen havde i 2022 en omsætning på 220,6 millioner med et EBITDA på 30,8 millioner og et resultat før skat på 15,9 millioner.

 

Fakta om Bytelab

Bytelab er en softwarevirksomhed etableret i 2001, der udvikler software inden for leasing og finansiering primært i Danmark. Bytelab består af 24 medarbejdere og har kontor i Aarhus. Bytelab forventes at have en omsætning på cirka 36 millioner norske kroner i 2023.

 

Kontaktinformation:

Geir Nordrik
CEO, Stacc AS
Tlf.: +47 908 92 837
E-mail: geirn@stacc.com

Jakob Lykke
CEO, Bytelab A/S
Tlf.: +45 209 98 872
E-mail: jlh@bytelab.dk

apps
arrow_forward
Næste artikel
Autobranchen Danmarks årsdag 2023
Rasmus Klemmensen

Rasmus Klemmensen

Marketingansvarlig

Telefon +45 87 11 33 23
Mail rasmusk@stacc.com

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til et af vores indlæg, eller hvis du ønsker en dialog om et muligt samarbejde.

© Stacc Bytelab 2024 - Designed by Creative ZOO